Ceza - Mikroskop

To Rate
"Mikroskop" için şarkı sözleri

Verse
Sana uyan Gazze mi, Dubai mi?
Vefa Katar'da mı, yok, Yemen'de mi?
Okuyanda mı sır, çok gezende mi?
Denizde mi yoksa en tepemde mi?
Boyadılar tüm dikenli telleri
Toz pembe mi? Şur'dan

Nakarat
Mikroskop

Kesit şarkı sözleri, resmî sözler yayımlanınca güncellenecektir

Comments

More Ceza lyrics

Ceza - Engeller
{Verse} Hep önümüze engeller koyun Sonra da bize engelliler deyin Gözüm görmese de kalbimiz bilir Doğmasa güneş hanginiz görür? Duyamasak da yalan vaatleri

Ceza - Nikotin
Ja sam ovisan, a ti si nikotin Ja sam otrovan, a ti si mi toksin Kad te vidim pukne me adrenalin Kad te vidim nemrem više sklonit vid Tek sam došao a ti me tjeraš van Čujem

Ceza - Barikat Diss
Spontene ol Kelimelerimi alıntı yapıp TAKLİT etme ayıp Bu patika kısa yolun başı var! Kısa günün karı varsa al! Bu Rumeli Hisar humbıl kumbul çöl buraları Köy buldum ben

Ceza - Beyin
{Nakarat} Beynim koştu coştu Ceza yanında Roka Kuvvetmira underground mekanım çok sefa {Verse 1 (Ceza)} Rengim yok Dengim yok Dengimdir beynim

Ceza - Diss To Sagopa
{Verse 1 (Ayben)} Ben denedim oldu Kızlar rap'e gelebilir Eledi, boğdu, görebilir Açık ara farkı koydum Cep delik, cepten delik Kevgir misin be kardeş?

Ceza - Rap Okulu
{Verse 1 (Ayben)} Ben denedim oldu Kızlar rap'e gelebilir Eledi, boğdu, görebilir Açık ara farkı koydum Cep delik, cepten delik Kevgir misin be kardeş?

Ceza - Suikas.de Jingle
{Verse: Sirhot} Dinleme zamanı geldi çattı Narkotik bıçaktı mikrofonunu internetine taktı baktı Suikast.de' de Sirhot do a sex style Ay ışığından hızlı ışık

Ceza - Tüm Zamanların Tek Arananı
{Verse 1: Ceza} Bugüne şükret, dününe tükürüp dur Kendine tap sonra paraya saplan Tankında mayına çarptı Bunun farkında mısın acaba? He ne sandın, yalancı İti

Ceza - Yerli Plaka
Her zaman record'da on bu mic! Bırak beni be kolpa! Bu son şarkım! Bu bol keseden bi rap mi? -değil, mega bi rap! Bu bak yere serer Bu mekanizma, bu matematik; al say

Ceza - Son Gün
Ölümle prangalandık acaba sebep ne? Hayatla mücadelemiz ellerde kelepçe Sevende haklı sevmeyende en son gelende Ve canı verende haklı vermeyende gelende Bir bomba patlar bazen

Ceza

Türkçe sözlü Rap müzik sanatçısıdır.
Rap hayatına solo olarak başlayan Ceza, 1998 yılında Dr. Fuchs ile birlikte İstanbul‘un ilk rap grubu olan “Nefret”'i kurdu.

1999 yılında “Yeraltı Operasyonu” adlı toplama rap albümüne dört parça vererek profesyonelliğe adım atan grup, 2000 yılında Meclis-i Ala İstanbul, 2001 yılında Anahtar adlı albümlerini piyasaya sürdü.
Birçok festival ve sayısız konserlerde kendini gösteren grup üyeleri daha sonra çalışmalarına solo olarak devam etti.

2002 yılında ilk solo albümü Med Cezir‘i çıkararak rap müzikte saygınlığını arttıran ve birçok rapçiye ilham kaynağı olan Ceza, müzik sektörü ve medyanın yanı sıra, farklı kitlelerin de ilgisini çekti.

2004 yılında Rapstar adlı albümünü çıkarana kadar kendi konserleri dışında H2000, Rock’n Coke, Rock İstanbul, J&B Techno Festival, İstanbul Hiphop Fest, Electronica Fest, Fête de la Musique gibi birçok önemli festivalde sahne aldı.

Rapstar albümünün büyük satış rakamlarına ulaşması sonucu yükselişe geçen ve müzik sektörünün dikkatini çeken Ceza, bu dönemde farklı tür müzik yapan sanatçılarla da ortak çalışmalar yaparak daha büyük kitlelerin rap müziğe aşina olmasını sağladı.

2006 yılında, Yerli Plaka albümünü yayınlayan Ceza, bu albümde Türkiye‘nin en önemli sanatçılarından Sezen Aksu ile Gelsin Hayat Bildiği Gibi ve Kansas'ın efsanevi rapçisi Tech N9ne ile Dark Places adlı parçalarını kaydetti.
Albümünün ilk klip parçası Yerli Plaka, MTV World Chart listesine altıncı sıradan giriş yaptı.

24 Şubat 2008‘de profesyonel müzik hayatının 10. yılını kutlayan Ceza’ya bu özel gecesinde Sezen Aksu, Okan Bayülgen, Mor ve Ötesi, Ceyhun Yılmaz, Ayben, Aylin Aslım, Fairuz Derin Bulut, Demir Demirkan, Killa Hakan, İstanbul Attack, Kadıköy Acil, Burhan Öçal, Aslı, Dj Funky “C” ve Manga başta olmak üzere birçok sanatçı dostu eşlik etti ve gecenin tüm gelirleri Kimsesiz Çocuklar Derneği’ne bağışlandı.

2008 Aralık ayında Killa Hakan ile birlikte Bomba Plak adında ortak bir albüm çıkardı, albümde yer alan Paydos parçasına animasyon tadında bir video klip çekti.
Aynı yıl gösterime giren Chiko adlı filmde müzikleri kullanıldı.

2010 yılında on beş şarkıdan oluşan Onuncu Köy adlı albümünü piyasaya sürdü. Hiç düet bulunmayan albümde, yine Türkiye ve Avrupa‘dan çeşitli müzisyenlerle çalıştı.

2015 yılında müziğe (şimdiye kadar) en büyük ara verdiği dönemden sonra SusPus ile dönüş yaptı. 5 senelik aradan sonra beşinci solo albümün aynı isimli parçaya (albümün ikinci parçası) klip çekilmiştir ve Türkçe Sözlü Rap‘in “en pahalı klibi” olarak nitelendirenler var.